Följ Bauer Media

Dokumentära berättelser - en podcast om gripande livshistorier

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2019 12:50 CEST

RadioPlay lanserar idag podcasten Dokumentära berättelser. Följ med journalisterna Ylva Savér och Sidiri Ekenryd då de möter människor som delar med sig av sina livsavgörande ögonblick och unika livshistorier. I avsnitten hörs även advokater, poliser och psykologer som ger sin professionella syn på saken och fördjupar förståelsen av berättelserna.

Ylva Savér och Sidiri Ekenryd lärde känna varandra under journalistutbildningen när de upptäckte deras gemensamma intresse för att berätta historier med samhällsförankring. Att höra riktiga människor med ofta gripande livshistorier och förmedla det genom radio blev så småningom något de ville satsa på genom podcasten Livsöden som kom ut 2017. Nu lanserar de, tillsammans med RadioPlay, sin nya podcast Dokumentära berättelser, som har ett längre format och ett starkare dokumentärt grepp.

- Vi har alltid varit övertygade om att verkligheten slår fiktionen när det kommer till berättelser. Det finns så många människor som varit med om händelser som man knappt tror är sanna, och det är dessa röster vill vi förmedla, säger Sidiri Ekenryd.

Ylva är journalist med en pol.kand i Statvetenskap, och Sidiri är journalist och legitimerad gymnasielärare med inriktning psykologi och samhällsvetenskap. De är båda hemmahörande i Stockholm.

- Podcastformatet är så unikt med sitt sätt att lyssnaren kommer så nära berättelsen. I en riktigt bra podcast kan det nästan kännas som att man som lyssnare är en del av historien. Det är det vi satsar på i Dokumentära berättelser, säger Ylva Savér.

Det första avsnittet handlar om romansbedrägerier på nätet, där man får höra Eva-Marias historia om när hon blev lurad på pengar efter att ha funnit kärleken på match.com.

- Vi har jobbat med dessa avsnitt under så lång tid – med research, intervjuer och klippning. Att äntligen släppa premiäravsnittet känns därför fantastiskt. Vi hoppas att våra avsnitt stannar kvar hos lyssnarna även efteråt, att historierna man får höra är värda att reflektera över, säger Sidiri Ekenryd.

Dokumentärgenren går fortfarande som tåget och med den här fantastiska produktionen kan vi stolt fortsätta vår satsning på dokumentära poddar. Det är jätteroligt att få jobba med Ylva och Sidiri som båda är proffsiga journalister och som skapat den här kvalitativa produkten, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef RadioPlay.


Dokumentära berättelser släpper nytt avsnitt varje fredag.
Lyssna på premiäravsnittet i RadioPlay-appen eller via länken: radioplay.se/podcast/dokumentara-berattelser

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.